Vehicles sí o vehicles no, vet aquí la qüestió

Posted on 11 Juliol 2016

0


plmajor-edit

Vista de la plaça Major de Tàrrega aquesta setmana. FOTO: JAUME SOLÉ

La plaça Major és sense cap mena de dubte la que té més encant de Tàrrega. Un encant que per a alguns queda deslluït pel fet que la circulació i l’aparcament hi són permesos. Per defensar la vialització d’aquesta cèntrica plaça recentment s’ha constituït una plataforma que divendres passat impulsava una “gran aparcada vergonyosa” que finalment va quedar desconvocada per “motius de seguretat” i per “manca de permisos”.

Vora 400 persones donen suport a la plataforma, que no planteja pas l’eliminació a seques dels vehicles de la plaça, a través de la seva pàgina de Facebook. La seva proposta passa per garantir la seguretat i la comoditat dels vianants fent que justament hi tinguin prioritat a partir depermetre una zona de càrrega i descàrrega controlada i amb horari restringit i garantint l’aparcament per a persones amb discapacitat.

Si el plantejament que fan des de la plataforma Tàrrega per una Plaça Major Sense Cotxesconvenç els targarins en general, però sobretot els veïns i comerciants de la zona és quelcom que s’ha de veure.

Conscient d’aquesta problemàtica (i de ben segur que no aliens a l’enrenou que la plataforma generava a les xarxes socials), l’Ajuntament va anunciar dijous de la setmana passada que les obres que s’han de dur a terme al carrer d’Urgell abans no acabi l’any serviran, justament, per posar sobre la taula el debat de si cal vialitzar la plaça Major o no, ja que precisament els treballs obligaran a restringir el pas de vehicles durant unes setmanes.

El consistori sosté que buscarà el màxim consens entre els afectats en avaluar els efectes de vialitzar l’espai. La seva proposta també passa per facilitar la càrrega i descàrrega i places d’aparcament per a persones amb discapacitat. Per tant, ara que tothom sembla disposat a parlar-ne, cal triar entre vehicles sí o no. Vet aquí la qüestió.

Anuncis
Posted in: Nova Tàrrega