Massa preguntes sense resposta

Posted on 22 Octubre 2017

0


peguntes sense resposta

Un nen que es fa interrogants. FOTO: GETTY IMAGES

Com a mare tinc el deure i l’obligació de tenir cura dels meus fills. Tenir-ne cura implica molt més que resoldre les seves necessitats biològiques i de procurar-los un sostre. Suposa dotar-los d’un entorn adequat, un espai on se sentin segurs i on puguin expressar els seus neguits. A casa sempre hem entès la criança dels nostres fills d’aquesta manera. Ja sabíem que a mesura que els menuts creixerien les preguntes es complicarien. Però abans de respondre qüestions com “és veritat que hi ha policia que pega la gent?” o “pensar diferent està malament?” esperàvem haver-ne de respondre altres. Jo que em preparava per afrontar amb dignitat el moment que sorgís la pregunta “mama, com es fan els nens?”! Ves per on a la llista de preguntes complicades que ja ens han fet hi trobem tant “tothom es mor, els nens també?” com “els policies són dolents?”.

El “problema catalán” és a l’ordre del dia que, encara que mirem de protegir-los, el nostre malestar arriba als nostres fills. De nosaltres depèn que no els afecti sobremanera. Pensem com pensem, siguem independentistes o no, tots hem de contribuir a no carregar-nos l’entorn dels nostres infants. 

Precisament les preguntes que no haurien de preocupar la canalla, algunes de les quals costa molt de respondre, són el punt de partida de l’editorial d’aquesta setmana a Nova Tàrrega.

Podeu llegir l’article aquí

Anuncis