Els tres puntals del setmanari ‘Nova Tàrrega’

Posted on 5 Juny 2019

0


Celebrar 75 anys de trajectòria és una fita prou destacada per si sola, però aquesta celebració ha adquirit un caire encara més emotiu en les circumstàncies que es produeix, ja que en poc més d’un mes hem hagut d’explicar la mort de dos homes cabdals en la història de la Nova Targa. El destí ha volgut fer coincidir aquesta festa amb la mort, aquest dimarts mateix, d’Ignasi Camps Sarró, i de Josep Serra Teixidó a mitjans d’abril.

Com qui diu, Ignasi Camps va créixer igual que ho feia el setmanari, a les pàgines del qual ja en signava articles abans de l’any 1975, quan va rellevar el seu pare tant al front de la revista com de la impremta on es va imprimir durant més de 40 anys. El 1987 es va veure obligat a “prendre la decisió més important de la seva vida” i va haver de tancar Arts Gràfiques Camps. Però amb la impremta Camps no va desaparèixer la Nova Tàrrega. Per respecte al seu pare i la seva obra, així com pel compromís i estima vers la pròpia revista i el que significava per Tàrrega i els targarins, en va cedir la capçalera a Josep Serra Teixidó, que va morir el passat 17 d’abril. Malgrat això, l’Ignasi va seguir vinculat al setmanari durant anys i al costat del senyor Serra i l’equip de col·laboradors que els acompanyava van fer que la revista no se’n ressentís.

I és que els directors de Nova Tàrrega mai no hem estat sols. Per explicar la realitat i anhels de Tàrrega i comarca sempre hem comptat amb l’ajuda indispensable d’un ampli grup de persones que, altruistament, han posat / i posen la seva ploma i els seus coneixements al servei de la revista. Al llarg d’aquests 75 anys, una norantena llarga de persones han compartit la vocació de servei a la ciutat que professaven els qui m’han precedit en el càrrec. Entre els que han col·laborat amb el setmanari hi trobem grans prohoms de les nostres terres. La seva implicació amb la nostra publicació, igual que la que demostreu avui dia la quarantena llarga de persones que formeu part de la nostra família, ha fet possible i segueix facilitant que Nova Tàrrega sigui “el notari de la història contemporània de la ciutat”, com escrivia Albert Pont, el meu predecessor.

Tots vosaltres, des del més veterà fins a la més jove, contribuïu a fer un ampli retrat de la societat targarina actual. Sou l’orquestra que m’acompanya, els veritables protagonistes del concert. Sense vosaltres no hi hauria música i us estic immensament agraïda. Totes les lloances del món són insuficients per expressar la meva gratitud; tant als que fa dècades que escriviu o feu fotografies per al setmanari i vau renovar el vostre compromís amb la revista quan vaig arribar, com als darrers fitxatges, que heu acceptat el repte d’ajudar-nos a actualitzar la revista.

Deia no fa pas gaire en un dels meus articles que no ha estat fins ara que he remenat entre els records de la Nova Targa que he sentit la pressió del pes de la seva història sobre les espatlles. Els responsables n’heu estat vosaltres i els meus companys (el Pau, la Carme així com els companys de Segre i de la delegació), que sempre m’heu ofert mà estesa i m’ho heu posat molt fàcil. Gràcies. És per això, que aquesta fita, els 75 anys del setmanari, és mèrit vostre.

Són diverses les persones que han assegurat que la història recent de Tàrrega està escrita a les pàgines de la revista. És una història que hem escrit plegats: la direcció de NT, els col·laboradors i també les desenes i desenes de membres de les entitats i clubs esportius de la ciutat que comparteixen amb nosaltres les seves iniciatives o èxits i les nombroses persones que a títol personal ens expressen la seva opinió. Junts Fem Nova Tàrrega, tots junts hem fet camí. Per això els nostres 75 anys també són vostres.

Com també ho són del gran nombre d’empreses i comerços que han aprofitat les pàgines del que és un dels pocs setmanaris de les comarques de Lleida per arribar als seus clients. El suport de tots aquests anunciants és un altre dels fonaments que garanteixen la nostra estabilitat i viabilitat. A tots vosaltres, tant als que ens ajudeu a fer possible algun dels especials que traiem al llarg de l’any com als que feu possible el número de cada setmana, com als quiosquers i llibreters que ens ajuden a arribar als lectors gràcies, milions de gràcies i felicitats a vosaltres també.

I moltes gràcies també a la cadena Oca Hotels, Eixida Viatges, Adrea Moda, Joieria Ramon Codina i els restaurants Insomnia, Hostal del Carme, La Cava i Restaurant Rocallaura per ajudar-nos a celebrar ¾ de segle amb els nostres lectors i cedir algun dels premis que sortejarem amb els dos concursos que hem posat en marxa aquesta setmana.

Una de les millors floretes que pot rebre una publicació local com la nostra és que “sigui la revista de tots”, on tothom hi té cabuda. “Tàrrega i el targarinisme més accentuat” era la filosofia amb la qual el senyor Camps va fundar la revista el 1944 i ha esdevingut el llegat que hem fet nostre la resta de directors. Una manera d’entendre la premsa km0 que des del primer dia va connectar amb els lectors. Sense vosaltres, les persones que llegiu el que expliquen les pàgines de la revista, la nostra feina no tindria sentit. Sou el tercer dels nostres puntals. Per això us volem dir gràcies, moltes gràcies, per esperar-nos cada setmana i fer història amb nosaltres. Moltes felicitats. Felicitats a totes les targarines i targarins per aquests 75 anys de Nova Tàrrega.